Camilla, konstnären som tog en omväg över scenkonsten

Tecknandet och målandet har gått som en röd tråd genom Camillas liv. Uppvuxen på en bondgård och samtidigt inspirerad av framför allt sin konstnärliga farmor har hon balanserat sitt konstnärskap med olika skapande jobb och uppdrag. Nu är siktet inställt på att äntligen kunna ägna sig helhjärtat åt konsten.

Konsten

– Jag mår bra när jag målar. Om jag inte målat på länge smyger det sig på en känsla av olust, så kommer jag på att jag inte målat, det är som att vara hungrig. Mitt skapande är som ett flöde, när jag öppnar den ventilen kommer bilderna. Jag har så många bilder i mitt huvud som jag vill hinna måla.

Scen & film

– När man jobbar med dekor gäller det att tänka stort och att använda de breda penslarna. Det har varit spännande att få testa olika material och att lära mig hur man får fram patina, vilket jag nu kan använda i mitt konstnärsskap. Jag har lärt mig mer om hur färg beter sig.

Uppväxten

– Jag var lantbrukardotter som fick ta del av den fina kulturvärlden. I och med att jag växte upp på en gård fick jag lära mig att jobba tidigt och det kanske är därför som jag sen jobbat med så många olika saker? Jobbat, presterat och levererat. Men i hjärtat har jag alltid varit konstnär.

073-970 49 14